Reference

Om Rogers Coffee

Rogers Coffee är ett mindre kafferosteri i Jakobstad som fick sin start sommaren 2015. Kafferosteriet satsar på "slow roast" för att behålla kaffets fantastiska och unika smaker. Under hösten började samarbetet mellan Rogers Cofffee och Urban Life and Coffee - en konceptbutik. Där kan man avnjuta Rogers Coffees olika kaffesorter tillsammans med affärens bakverk. 

 

Situation och Behov

Eftersom Rogers Coffee startat väldigt nyligen var det viktigt för företaget att genast börja synas, för att skaffa sig kunder. Roseriet började med att starta en facebook-sida, men vartefter företaget växte sig blev det också aktuellt med en webbplats för att kunna hänvisa till information och ge en bild av vad rosteriet erbjuder. 

 

 

Projekt och Process

För att bygga upp Rogers Coffees webplats användes Wordpress, eftersom sidan endast behövde enklare sidor och upplägg med informativa delar. Webbsidan anpassades för att återspegla rosteriets känsla och personlighet. Rogers Coffee anställde en fotograf att fotografera caféet. Dessa bilder implementerades efteråt för att återskapa rosteriet och caféts känsla och stil. 

 

Slutresultat

Slutresultatet blev en stilren webbsida med större bilder och enkel sidonavigering med knappar till både facebook-sidan och instagram-hashtaggen #rogerscoffee. Bilderna fick stå för en stor del av känslan, stilen och berättandet i webbsidan, för att göra den så personlig som möjligt. Sidan blev också tvåspråkig för att rikta sig till fler kunder runtom i Finland. 

Needs & goal: 
 • Ett ställe att hänvisa till för information
 • Personligt och äkta
 • Sociala Medier kopplade

 

  

 

  Client: 
  Rogers Coffee
  Published: 
  January, 2015
  Services: 
  Webbsidor