Reference

Om När-Tv

När-Tv är Närpes egna lokala tv-kanal som några gånger i veckan sänder program som uppdaterar bygdens befolkning om vad som hänt under veckan. Sändningarna uppdaterar om allt mellan kulturella aktiviteter, sport och fullmäktigemöten. 

 

Situation och behov

När-tv behövde främst en uppdatering av webbsidan för att kunna anpassas till även mobila skärmar. Layout och strukturen på den gamla latouten behövde också en modernisering för att hänga med i anpassningen till att bli responsiv. Någon officiell logo hade inte när-tv från tidigare, så det blev också aktuellt för att skapa en igenkännbar image för kanalen. Webbsidan behövde också ett smartare sätt att plocka in videorna på sidan från arkivet där klippen sparas. Förutom logo och webbsida behövde också bakgrundsbilderna för kanalens info-tv uppdateras. 

 

Projekt och process

Vi reserachade vad som fungerar bra när det kommer till layouter för tv-kanaler - där det också ges möjlighet för tittare att kika på videoklipp och avsnitt. Vi fick inpiration från bl.a de svenska tv kanalernas webbsidor som lyckas bra med att både hålla fram korta artiklar, men på samma gång hålla fram de senaste klippen av t.ex sändningar som nyligen visats. Vi strukturerade upp det material som önskvärt skulle in på sidan. I arkivet filtrerade vi upp innehållet enligt några kategorier så att man inte ska behöva bläddra igenom allt om man t.ex endast vill kika på sport. 

Några förslag på logor gjordes, ifrån vilka vi sedan utformade en logo som När-tv gillade. Denna logo sattes också in i de nya bakgrunderna som vi gjorde för kanalens info-tv. 

 

Needs & goal: 
  • Responsiv webbsida
  • Modernisering av layout
  • Lätthanterlig sida
  • Logo
  • Bakgrundsbilder för kanalens info-tv

 

Client: 
När-Tv
Published: 
January, 2015
Services: 
Design
Grafisk profil / logo
Webbsidor