Reference

Om Botnia Grönsaker

Botnia Grönsaker är ett grönsaks- och potatispackeri som grundades 1957 då Egil Gullström började handla med trädgårds- och jordbruksprodukter vid sin hemgård i Närpes. Idagens läge packar och säljer Botnia Grönsaker tomater, gurkor, paprikor, potatis och morötter. Botnia Grönsaker är uppdelad i två verksamhetspunkter; med ett grönsakspackeri i Närpes och ett potatispackeri i Lappfjärd. 

 

Situation och behov

I och med att Botnia Grönsaker fyller 60 i år blev det dags att uppdatera med nytt material och modernisera sidan samt göra den responsiv. Den gamla sidan innehöll också ett par produkter som inte längre säljs, samt att nya produkter saknades. Den gamla sidan var ganska fattig på bilder och eftersom företaget nu fyller 60 blev det på tal om att visa upp insidan lite bättre - vad Botnia gör och hur verksamhetspunkterna ser ut. Den gamla produktsidan var ganska kortfattad och aningen fattig på produktbilder, så det var också något som önskades till den nya sidan.  

Projekt och process

En genomgång av den gamla sidan gjordes för att se vad som kunde behållas i siduppdelning, samt vad som önskades lyftas fram och förbättras i den nya versionen. Det som fastslogs ganska snabbt var att produkterna skulle få en tydligare uppdelning och egna bilder, samt info. Filtrering skulle sättas på produkterna för att olika målgrupper (t.ex storkök) enklare skulle hitta de produkter som säljs för dem.
Fotografering på verksamhetspunkterna skulle lyfta fram de delarna lite bättre - detta med tanke på att Botnia Grönsaker fyller 60 i år (2017). 
Startsidan fick en tydligare uppdelning av vad man vill lyfta fram, samt lades ett nyhetsflöde till där Botnia Grönsaker kan lyfta fram aktualiteter inom företaget: t.ex lansering av ny produkt. 

Needs & goal: 
  • Uppdaterad & modernare webbsida
  • Fotografering av produkter
  • Mobilanpassad & responsiv
Client: 
Botnia Grönsaker
Published: 
May, 2017
Services: 
Bilder och innehåll
Webbsidor