Referenssi

Tietoa Visit Närpiöstä

Visit Närpiö on pitkälti Närpiön kaupungin kasvot. Juuri tämä toimisto etsii Närpiössä vieraillessasi kultaisia näkemisen, ravintoloiden ja yöpymispaikkojen kultahippuja. Närpiön-matkailu ohjaa tiedonkeruuta ja esittelee sitä parhaalla mahdollisella tavalla uusille vierailijoille ja matkailijoille.

 

Tilanne ja tarpeet

Koska sivusto oli aiemmin ollut vanhemmalla sivustolla toisella verkkotunnuksella, oli yksinkertaisesti aika alkaa miettiä uusia suuntia - miten esim. voisi helpottaa hakukoneiden tiedon löytämistä Närpiöstä, sekä sivun, joka voisi toimia keräyspisteenä kaikelle mitä Närpiössä tapahtuu, ensisijaisesti kulttuurin muodossa. Ennen kaikkea oli tärkeää, että Närpiön nähtävyyksiä nostettiin esille mm. facebookissa ja instagramissa myös paremman jakelun saavuttamiseksi. Samalla nämä sidottaisiin yhteen itse sivuston kanssa aktiivisen virtauksen luomiseksi.

 

Projekti, prosessi ja lopputulos

Visit Närpiön rakentaminen aloitettiin ja rakenne ja layout rakennettiin tyhjästä. Vierailu- ja matkailukohteiden kehittymistä viime vuosina on tutkittu vähän. Tehtyyn ulkoasuun suunniteltiin myös aktiivinen syöte Facebookista ja Instagramista sekä syöte Pohjanmaan tapahtumakalenterista.

Tavoitteena on luoda sivu, joka nostaa Närpiön esiin tavalla, joka houkuttelee, näyttää ja välittää mitä Närpiö on. Olemme siksi panostaneet pitkien tekstien ja kuvausten ohittamiseen. Lyhyellä tiedolla erilaisista tulevista tapahtumista ja ennen kaikkea lisäämällä tietoa kuvamuodossa luot nopeamman vetovoiman. Suuremmasta diamuotoisesta aloituskuvasta piti tulla aloitussivun aloituskuva, jotta koko Närpiö sai heti kutsuvan tunnelman.

Eri menukategoriat jaettiin sen mukaan, mitä kävijä haluaa tehdä: syödä, yöpyä, nähdä & kokea jne. Yksinkertaisesti ohjaamaan vierailijaa hänen tarpeidensa mukaan. Tämän jälkeen ryhmiteltiin erilaisia mahdollisuuksia ja aktiviteetteja. Oli tärkeää ohjata asiakas välittömästi haluamaansa paikkaan, joten suurin osa aktiviteeteista/paikoista on linkitetty paikkaan kartalla.

"Syö"-kohtaan oli tärkeää sisällyttää myös "Viikon lounas" eli arkilounasta tarjoavien ravintoloiden ruokalista päivitetyillä viikkomenuilla.

 

Tarpeet & Tavoitteet: 
  • Helppo navigointi
  • Sosiaaliset syötteet otettu käyttöön
  • Lisää kuvia pitkien tekstien tilalle
  • Viikoittain päivitettävä lounaslista
Asiakas: 
Visit Närpes
Palvelut: 
Design
Verkkosivut