Referenssi

Tilanne ja tarpeet

Kaskisen kaupungin verkkosivuilla oli vanhentunut ulkoasu ja sisältöä oli lisätty sinne tänne vuosien varrella, lopputuloksena rakenne oli sekava. Vanha sivusto ei ollut mobiiliystävällinen, mikä on tärkeää nykyään vierailijoiden selatessa eri laitteilla. Oli tullut täydellisen remontin aika.

Kaskisen kaupunki halusi riisutun ja käyttäjäystävällisen verkkosivun, jonka sisältö on helposti saatavilla. Tarvittiin integraatioita eri palveluihin, kuten Suomi.fi, Kuntarekry, opistopalvelut, Ktweb, Pohjanmaan tapahtumakalenteri, Visit kaskinen ja sosiaalinen media. Tapahtumien hallinnan helpottamiseksi pyydettiin ominaisuus, jonka avulla tapahtumia voi luoda ja muokata yhdellä sivustolla ja jakaa muille sen sijaan, että työ olisi tehty useita kertoja eri sivustoilla. He halusivat myös, että yhteystiedot olisi helppo löytää, joten yhteystietorekisteriä pyydettiin.
 

Projekti

Täysin uudet verkkosivut suunniteltiin tarpeiden ja sisällön mukaan. Sisältö on kartoitettu ja jäsennelty otsikoiden alle eri kategorioissa tavoitteena, että etsimäsi ei koskaan ole kahden klikkauksen päässä. Asettelu suunniteltiin toivotun sisällön perusteella. Ajan säästämiseksi vanhan sivuston sivut siirrettiin suoraan uudelle sivulle, jossa ne lisättiin suunniteltuun paikkaan ja tarkistettiin.

Kotisivu on koottu niin, että se olisi mahdollisimman helposti ymmärrettävä ja tärkeimmät tiedot näkyvät välittömästi.
Yläreunaan oli listattu erilaisia kohderyhmiä, joita klikkaamalla näet nykyiset sivut. Eri sivujen pääluokat lueteltiin valikkopalkissa, joista jokainen näytti alaluokat ja niihin liittyvät sivut. Lisättiin pikalinkkien laatikko, jotta vierailija voi siirtyä suoraan suosituille sivuille. Alempana aloitussivulla ajankohtaiset asiat, kurssit, tapahtumat, avoimet työpaikat ja sosiaalinen media lisättiin eri välilehtien alle.

Sopimuksen mukaan sivusto integroitiin eri palveluihin. Otettiin käyttöön toiminto, jolla voi luoda ja muokata tapahtumia Kaskisen kaupungin verkkosivuilla, sekä jakaa tapahtumia muiden sivustojen kanssa. Tapahtumat saivat
myös ajoitustoiminnon, jolloin ne julkaistaan ja poistetaan automaattisesti valittuina päivinä ja kellonaikoina. Yhteystietorekisteri on suunniteltu erilliseksi sivuksi, jonne voit lisätä henkilöitä ja heidän yhteystietojaan. Sitten voit valita tietyillä sivuilla, ketkä ihmiset lisätään. Kun henkilön yhteystiedot muuttuvat, sinun tarvitsee muuttaa vain itse yhteystietorekisterin tiedot ja tiedot päivittyvät automaattisesti kaikille sivuille, joille yhteyshenkilö on lisätty.

Sivusto luotiin suositulla Drupal-ohjelmistolla, jota käyttävät muun muassa Valkoinen talo ja Amnesty International. Drupalilla on monia etuja. Asiakas omistaa itse sivuston, koska Drupal perustuu avoimeen lähdekoodiin, asiakas on oimittajariippumaton. Drupal on myös kustannustehokas ja turvallinen. Koska monet käyttävät Drupalia ja vapaasti luotuja toimintoja voidaan käyttää, se tarjoaa monia mahdollisuuksia verkkosivuston kehittämisessä.

Sivusto valmistui suunnitelman mukaisesti sovitussa ajassa. Tuloksena oli selkeä ja jäsennelty verkkosivusto, josta kävijä löytää välittömästi etsimästään tiedon. Älykkäiden integraatioiden ansiosta osa sisällöstä päivittyy automaattisesti ja luodaan hyvä pohja tulevaisuudelle, kun Suomi.fi:stä tuodaan yhä enemmän sisältöä.

 

Tarpeet & Tavoitteet: 
  • Skaalautuva asettelu helposti saatavilla olevilla tiedoilla
  • Integraatiot: Suomi.fi:n ja asiakasrekrytoinnin kanssa
  • Yhteystiedot: rekisteri
  • Toimintoja: voidaan luoda tapahtumia, jotka voidaan julkaista samanaikaisesti muilla verkkosivustoilla
Asiakas: 
Kaskisten kaupunki
Palvelut: 
Design
Verkkosivut