Reference

Om Golv1

Golv1 är ett nyare företag som säljer tjänster som golvläggning, kakling, målning och tapetsering. På kort tid har de byggt upp en allt större efterfrågan på sina tjänster. Nu som då samarbetar de även med andra ifall de har stora projekt på gång som kräver mer arbetare än vad de är. 

 

Situation & Behov

På grund av den växande efterfrågan på deras tjänster blev det aktuellt med att också synas på nätet så att deras kunder enkelt skulle kunna komma i kontakt med dem, se deras utbud av tjänster, samt se igenom deras referenser och se varifrån de köper in material. Önskan fanns också om att man t.ex enkelt skulle kunna hitta till "testsidor" där kunderna kan pröva olika golvdesigner; t.ex Tarketts Room Designer. Referenser önskades också finnas till på ett snyggt och proffsigt sätt - att deras tidigare gjorda jobb kunde finnas att se främst för nya kunders intresse och inspiration. 

 

 

Projekt och process

Först och främst gjordes research på utbudet av golvläggningssidor, i vilken stil de gick i, vad som var användarvänligt, hur de fungerade bäst. Ett förstautkast av layouten tog form, och man diskuterade med kunden hur tjänsterna, sociala medierna och referenserna skulle struktureras. En hel dag spenderades på fotografering av material till hemsidan, så som referenser, startsidebilder, tjänster och kontaktuppgifter. Efteråt redigerades bilderna medan sidan byggdes klar för att implementeras med det färdiga materialet. Facebook implementerades på sidan för att skapa aktivt liv på sidan. Referenserna fick möjligheten att bli filtrerade utifrån typ av rum. 

 

Slutresultat

Golv1 fick en modern sida som speglar företaget som de professionella golvläggare de är, Enkel navigering gör det lätt för kunder att ta sig runt på hemsidan och plocka fram den information de behöver nå; om det så är referenser, tjänster eller kontaktuppgifter. Bilderna som fotograferades till hemsidan gavs också som digitala bilder, så att företaget möljligtvis också kunde använda dem till på print eller till sociala kanaler. 

 

Needs & goal: 
  • Spegla företagets stil och miljö
  • Användarvänligt & lätt navigering

  • Responsiv / mobilanpassad

  • Visa referenser och tjänsterna 

 

Client: 
Golv1
Services: 
Bilder och innehåll
Design
Webbsidor