Reference

Om KrsNET

KrsNet är ett renodlat öppet fibernät vilket betyder att nätet är tillgängligt för marknadens tjänsteleverantörer som vill erbjuda sina tjänster (Internet, IPTV, telefoni osv) i nätet. KrsNETs nät täcker ungefär 90% av Kristinestads kommun.

 

Situation och behov

KrsNETs webbsida började bli till åren och en uppdatering av logon och webbsidan började behövas. Den gamla sidan var ej mobilanpassad, vilket idag krävs av flera sidor för att de ska hittas i google-sökningar via mobil. Också ett enklare sätt att göra felanmälan direkt via hemsidan önskades. Logon behövde också moderniseras och gärna göras helt ny. 

 

Projekt & process

En total omstrukturering av webbsidan blev en början. Viktigaste delarna plockades ut och det funderades en del på vad man som kund vill få ut genom att klicka sig genom sidan. Viktigaste delarna fick hänga med och strukturerades upp med nytt och textfattigare material. En räknare programmerades in på "Anslut" så att kunden får en direkt uppfattningo m vad slutsumman rör sig kring vid både anslutning och uppkoppling av olika alternativ. 

Dessutom planerades ett felanmälanformulär ihop där kunden har möjlighet att välja vad de vill felanmäla. Detta gör det enklare för KrsNET att veta vad som ska fixas och de kan därmed sköta sitt jobb snabbare och mer strukturerat. 

Logon planerades helt om och fick en formation som snarare påminde om wifi-vågorna. 

 

Needs & goal: 
  • Moderniserad logo & webbsida
  • Responsiv och mobilanpassad
  • Felanmälan
  • Räknare för anslutningsavgifterna
Client: 
KrsNET
Services: 
Design
Graafisk profil / logo
Webbsidor