Blogg

Instagram Access Token
Like 25

Kanske har det hänt dig att Instagram-inlägg inte längre syns på din webbplats? Du kan redan nu ha drabbats av Instagrams ändringar som gör att nya inlägg inte längre visas på din webbplats. Lösningen stavas inloggning och skapande av nyckel för åtkomst (Access Token).

Instagrams nya API (application program interface) kräver en uppdatering av dig i form av "nycklar för åtkomst", så kallad Access Token. Dessa nycklar kommer du åt genom att logga in på Instagram och gå igenom ett par steg.

Like 27

Upphovsrätten, hört talas om den? Den är kanske inte direkt något som de flesta reflekterar över. Speciellt om man endast publicerar det man själv fotograferat. Sanningen är dock den att det genast blir krångligare när du ska publicera en bild du hittat på t.ex google, på något socialt nätverk eller en bild som någon annan än du fotograferat. Det är här upphovsrätten kliver in och sätter stopp. Inte direkt synligt så att vi ska förstå att upphovsrätten är en lag som bör följas.

Like 42

Slush 2015, en högteknologisk träffpunkt snarare än en mässa, slog mig gul och blå med en överväldigande känsla som serverades med den eftertraktade huvudrätten; ”Mer än förväntan”.

Visst förstod jag väl på något vis redan när det trillade ner en ”Slush Survival Guide” i min email några dagar innan evenemanget, att jag kanske borde ha förberett mig, att jag hade underskattat evenemanget en aning. Hur stort var det där Slush egentligen?

Like 43

Det kan kännas som en mållös jakt att hitta den perfekta logon. Att få till rätt form, typsnitt och färg är lite som att fiska efter guldfiskar i ett hav. Okej, kanske inte riktigt så svårt, men det finns en hel del att hålla i baktanke när en logo plockas fram. Det lönas att ha dessa fem principer i baktanke när logon skapas - en effektiv logo bör göras: 
 

Like 41

Hit kommer turister just för att se kyrkstallarna och den vita och speciella kors-byggda kyrkan som pryder kyrkbacken i Närpes. Ändå tror jag vi Närpesbor glömmer bort den speciella byggnaden och dess arkitektur ibland, för nog är den minsann vacker. Eftersom vi på Pool för tillfället håller på att uppdatera församlingens hemsida, kunde jag inte hålla mig från att åka och klicka av några bilder själv av platsen. Så här kommer en drös av kyrkbacken. 

Like 31

För vår nya webbside-layout behövdes nya bilder. Med den nya kameran i bagaget och mitt intresse för att klicka av något intressant, släpade jag ut min stackars syster i Öjskogsparken som statist och plockade med en hop av krimskrams att placera ut strategiskt. Att vi skulle få besök av en nyfiken katt var väl inte planerat, men desto roligare var det. Med Öjskogspark-idyllen runt oss klickade vi av en hel del bilder, och dagdrömde oss till en likannde verklighet. Att sitta inomhus på ett kontor när det regnar felar nog inget, men det här var minsann något alldeles speciellt.

Like 34

Den årliga tomatkarnevalen har i jämförelse med tidigare år ändrats en hel del i både storlek aktiviteter och evenemang. I år bjöd man dessutom in det Europeiska Mattorget att delta i marknaden, och möblerade om hela Närpes centrum tack vare det. Dessutom tornade det nya Mittistan-huset upp sig bland marknadsstånden och gav centrum ett helt nytt utseende.Trots att tomatkarnevalen har hållit på i åratal finns det väldigt lite dokumenterat i bilder på nätet - nästintill ingenting - speciellt några bilder tagna från de senaste åren är svåra att få tag i.

Like 34

Etiam pharetra ut ante eget efficitur. Nullam quis felis at nunc vehicula sollicitudin ut ex. Maecenas eget volutpat turpis. Praesent dapibus eleifend augue, eget sollicitudin velit malesuada eu. Aliquam blandit, diam ac venenatis feugiat, tellus odio malesuada ex, eu luctus lectus nibh et velit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.