Reference

Om Närpes Skolmusikkår

Närpes Skolmusikkår är en aktiv förening av unga musikanter, drillflickor och alla dess tränare med dirigenten Anders Teir i spetsen. Skolmusikkåren satsar på att träna upp musikanter och drillflickor för att sedan uppträda på olika tillställningar och shower – något som inte bara förgyller de ungas uppväxt med händelserika framträdanden och resor, men också bjuder publik och åskådare på trevliga musikupplevelser.

 

Situation och behov

Föreningen har sedan tidigare haft en äldre webbsida, som med tiden blivit utdaterad, precis som äldre webbsidor blir. Den gamla sidan var främst textbaserad och behövde därför en uppdatering i form av stil och layout, och mer implementerande av bilder. En uppdatering helt enkelt för att göra sidan intressant för dagens internet besökare. 

 

 

Projekt och process

Det som främst låg i fokus var helt enkelt att göra layouten modernare och göra sidan responsiv. Eftersom den gamla sidan till största del endast varit textbaserad så var det nu också dags att plocka in mer bilder och visuella delar, samt strukturera om texten en aning t.ex för att lyfta fram viktiga delar på olika sätt.

Facebook implementerades på startsidan för att skapa aktivitet samt lyfta fram det faktum att musikkåren också finns på sociala medier att följa.

Bilder som tidigare fotograferats av vår egen fotograf under en av skolmusikkårens shower, placerades in på sidan i form av sliders för att visa upp exempel på vad skolmusikkåren gör. 

 

Needs & goal: 
  • Responsivitet
  • Ny layout
  • Uppstrukturerat innehåll
  • Facebook-implementering
Client: 
Närpes Skolmusikkår
Services: 
Bilder och innehåll
Webbsidor