Reference

granlidenstra

Om Granlidens Trä

Granlidens Trä är ett modernt företag, som vågar satsa stort i en traditionell bransch. Sedan starten 2006 har företaget kraftigt utökat sin verksamhet. Man började med endast ett sågverk men expanderade snart med hyvleri och breddat sortiment. På senare tid har sortimentet växt ytterligare och man har byggt till en stor varuhall där kunderna kan köra igenom med bil och själva snabbt och enkelt kan plocka åt sig varor. Hos Granlidens Trä hittar man det mesta som behövs för bygget. Allt från standardvirke till unika mått och former, plåttak och träfiberisolering.

Situation och behov

I samband med att verksamheten utvecklades ville man även fräscha upp webbnärvaron. Texterna och bilderna på webbsidan började bli föråldrade och de nya tjänsterna behövde komma fram. Ett enhetligt brand som speglar företaget och en visuellt talande sida med korta och informativa texter efterfrågades.

Projekt

Vi började med att diskutera idéer med Granlidens Trä och analysera den gamla webbsidan. Olika variationer av logon och grafisk profil utformades. Vidare arbetades struktur för den nya webbsidan fram tillsammans med Granlidens Trä, för att matcha företagets önskemål om funktioner på webbsidan. Nytt innehåll tillverkades i form av texter och bilder från verksamheten, för att visa vem Granlidens Trä är och det unika med verksamheten. Innehållet på webbsidan med text och bild framtogs med kundernas vanliga frågor, besöksstatistiken och sökmotoroptimering i åtanke. Slutresultatet blev en fungerande helhet med förnyad logo och en genomtänkt webbnärvaro där all information är lättillgänglig.

granlidenstra

Needs & goal: 
  • Skapa en enhetlig bild av företagets image
  • Ta fram en ny logo och grafisk profil
  • Utforma material för tryck (kuvert, annonsbottnar m.m.)
  • Förnya webbsidan
  • Producera nya texter och foton
Client: 
Granlidens Trä
Services: 
Bilder och innehåll
Design
Graafisk profil / logo
Webbsidor