Reference

Bakgrund

Inom projektet E-handel och vandel på 2020-talet har vi utvecklat en app för Pedersöre kommun som ska förbättra kommunikationen mellan invånare och kommun och erbjuda fler tjänster digitalt. Inom ramen för projektet Avoin kunta byggdes även en separat app riktad till barn och unga. Målsättningen med denna app är att förena och skapa en växelverkan mellan kommunen och den yngre målgruppen.

 

Om apparna

Appen stöder b.la. prenumeration på olika typer av innehåll man är intresserad av så man passivt kan nås av den information man själv väljer att följa genom pushnotiser till mobilen. T.ex. driftstörningar, kommande händelser eller en ny ledig tjänst. 

Appen för barn och unga var målsättningen att skapa en anpassad lösning där den yngre målgruppen kan ta del av kommunens information på ett smidigt sätt. Via appen kan man barn och unga b.la. prenumerera på händelser och aktiviteter, lunchlista och få kontaktuppgifter för stöd och hjälp.

Förutom att användas som informationskanal så intregrerades appen med b.la tidsbokningssystemet Timle och felanmälningsprogrammet Virhi som kan kompletterar appen med bokning av utrymmen och felanmälningar inom kommunen. 

Vi byggde även och integrerade en e-handelslösning för köp av gymkort och medlemsskap som kommunen erbjuder, där Paytrail används som betalningskanal.

 

Needs & goal: 
  • Minskning på manuellt arbete
  • Möjlighet till snabbt utbyte av information
  • Göra information och tjänster mera användarvänliga
  • Förbättring och förenkling av serviceprocesserna
Client: 
Pedersöre kommun
Services: 
Mobilapp
Webbapplikationer